Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Suiker Unie: bieten hebben warmte nodig

Bietenverwerker Suiker Unie uit zorgen over de trage gewasontwikkeling door de kou. “Juist in het huidige groeistadium is een hoge temperatuur belangrijk.”

Dankzij de regen van de afgelopen week zijn droogliggende zaden alsnog gekiemd en werkt de onkruidbestrijding heel goed. Daarom ligt schade aan bieten door een felle werking op de loer. Bespuitingen na nachtvorst en stuifschade maken het risico op groeiremming van de bieten groter. Dat geldt ook voor bieten die door insecten zijn aangevreten.

‘Let op schadedrempels’

“Insectenbeheersing blijft de aandacht vragen en er wordt veel gespoten, maar blijf wel op de schadedrempels letten”, waarschuwt de agrarische dienst van Suiker Unie. “Op enkele percelen is bij de zaai Vydate granulaat ingezet voor extra bescherming tegen springstaarten. De resultaten zijn tot op dit moment positief.”

Lees ook: Bieten kwetsbaar voor insecten

Eén reactie

  • Vhouder

    hier ook veel verschil in opkomst

Of registreer je om te kunnen reageren.