Akkerbouw

Nieuws 1 reactielaatste update:13 feb 2019

Droogte 2018 scheelt stikstof in 2019

Door de droogte in groeiseizoen 2018 is minder stikstof gebruikt en minder uitgespoeld.

Dat kan een besparing opleveren voor het nieuwe seizoen. Dat meldt adviesbureau Delphy in de nieuwsbrief. Wie vorig seizoen dus heeft bemest voor hoge opbrengsten, zal hiervan nog veel over hebben. “Zeker op hoger liggende percelen heeft het lang geduurd voor de drainage water ging afvoeren”, weet Delphy. “Vooral op zware gronden is het dan verstandig om voor N-kritische teelten als aardappelen, bieten en tarwe een N-mineraal-monster te nemen.” Als de N-voorraad inderdaad veel hoger is dan normaal dan kan op de stikstofgift worden bespaard.

Eén reactie

  • Limburger

    Op percelen die veel zijn beregent is dit niet van toepassing!

Of registreer je om te kunnen reageren.