Foto: ANP AkkerbouwNieuws

Brits McDonald’s steunt aardappelteler

De Britse tak van McDonald’s gaat de ruim 200 telers die zijn aardappelen leveren, ondersteunen met vaardigheidstrainingen en cursussen.

Het uiteindelijke doel is de opbrengst en kwaliteit van fritesgeschikte aardappelen op te voeren.

MacFry Potato Academy

McDonald’s UK, dat ook Ierland bestrijkt, werkt bij de MacFry Potato Academy samen met de opleidings- en researchinstelling NIAB dat voorheen bekend stond als National Institute of Agricultural Botany. Ook de fritesfabrikanten McCain Foods en Lamb Weston zijn bij het project betrokken. De geboden cursussen gaan onder meer over teelttechnieken, digitaal gewasbeheer en gewasbescherming en opslag maar ook over waterbeheer, irrigatie en veiligheid op de boerderij.

100% Britse aardappelen

McDonald’s UK heeft in 2015 toegezegd dat het toe wil naar 100% Britse aardappelen voor de frites in zijn 1.270 vestigingen in dat land en Ierland. Daarbij gaat het jaarlijks om meer dan 280.000 ton aardappelen.

“De MacFry Potato Academy vormt een sleutelelement om te zorgen voor een levendige en duurzame aardappelindustrie die een toenemende hoeveelheid ingrediënten van goede kwaliteit kan leveren. Hiermee helpen we de Britse aardappeltelers om hun bedrijf op te stuwen en ons de juiste aardappelen te blijven leveren”, zegt Peter Garbutt, manager landbouw bij McDonald’s UK.

Beheer
WP Admin