Akkerbouw

Nieuws

Cosun benoemt tijdelijk directeur bij Aviko

Coöperatie Cosun benoemt Ton Christiaanse als tijdelijk directeur bij aardappelverwerker Aviko.

Christiaanse volgt Piet Hein Merckens op, die per 1 januari vertrekt, omdat Cosun en Merckens fundamenteel van mening verschillen over het te voeren beleid bij Aviko.

Interim manager bij diverse bedrijven

Christiaanse (56) heeft veel ervaring opgedaan in de voedselsector. Hij studeerde International Business aan de Nyenrode Business Universiteit en was daarna actief als manager bij Unilever, Chiquita, Sara Lee en Farm Frites. Van 2007 tot 2012 werkte Christiaanse bij vlesesproducent Vion. Sindsdien werkt hij als adviseur en interim manager bij diverse bedrijven.

Als CEO van Aviko wordt Ton Christiaanse ook lid van de concerndirectie van Cosun. De ondernemingsraad van Aviko is om advies gevraagd. Christiaanse start meteen met een introductieprogramma binnen Aviko en Cosun.

Of registreer je om te kunnen reageren.