Akkerbouw

Nieuws 5 reacties

Rusland produceert record aan suiker

Rusland produceert een record aan bietsuiker. Het Russische marktbureau Ikar verwacht een productie van 6,6 miljoen ton. Daarvan gaat zo’n 480.000 ton weg voor de export.

Wereldwijd wordt dit seizoen heel veel suiker geproduceerd. Daardoor zakte de suikerprijs in Rusland in november 2017 naar het laagste punt in acht jaar, stelt Ikar. In 2017 daalde de prijs van ruwe suiker met 23% op de termijnmarkt in New York, de grootste suikermarkt ter wereld.

Onafhankelijk van import

Ikar stelt dat Rusland nog meer suiker kan produceren. De huidige productie ligt op 5,5 ton per hectare. Dat is vier keer zo veel dan in 1996. Maar het is nog veel minder dan in landen met een vergelijkbaar klimaat, zoals Polen. Daar ligt de productie rond 10 ton suiker per hectare.

De stijging van de suikerproductie is onderdeel van het streven van president Poetin om Rusland in 2020 zo veel mogelijk onafhankelijk te maken van de import van voedsel. Bij tarwe is het beleid al geslaagd. Rusland is dit seizoen de grootste tarwe-exporteur ter wereld geworden.

Laatste reacties

 • ed12345

  Dat Poetin geen domme jongen is wisten we al Maar Rusland zelfvoorzienend in voedsel dat zou dan de eerste keer zijn in 100 jaar!! Rusland tarwe exporteur ! de Oekraiene wordt er toch niet bij gerekend hopelijk

 • jan4072

  @ed12345. Jan schrijft: Rusland in 2020 zo veel mogelijk onafhankelijk. Dat houd in dat er van sommige produkten gexporteerd gaat worden en andere produkten nog steeds import is. Maar dat is hier in NL niet anders. In totaal zijn we hier 1 van de grootste exporteurs maar voor bijv veevoer 1 van de grootste importeurs te wereld. Wij zijn dus super afhankelijk van de wereld handel. Rusland wil zo veel mogelijk onafhankelijk worden = lokale produktie. Lokale produkten worden hier ook gepromoot alleen komt er niks van terecht omdat onze regering totaal ander doel nastreeft.

 • jantijsen

  BLIJKT DAT SUIKERBIETENTEEL IN NEDERLAAND MET ZIJN HOGE KOSTPRIJS, TEN EINDE IS ! JAMMER ! JAN TIJSEN

 • moi !

  Misschien dat Rusland al gelijk aan een circulaire landbouw werkt, op zich best verstandig.

 • alco1

  In GB zal het eerst ook niet gemakkelijk zijn, maar na verloop van tijd nog wel eens best gunstig uitpakken.
  En wij? Wij onderhouden de benedenmaats presterende landen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.