Akkerbouw

Nieuws 9883 x bekeken 7 reacties

19,88 ton suiker per hectare in Dinteloord

Topopbrengst van bijna 20 ton suiker per hectare bij akkerbouwer Pieter Maris.

Akkerbouwer Pieter Maris in Dinteloord in West-Brabant meldt op Twitter wat zijn suikerbieten hebben opgeleverd: 116 ton netto per hectare betaalde bieten bij een suikergehalte van 17,14%. Ofwel: 19,88 ton suiker per hectare.

Maand in opslag

Akkerbouwer Maris zegt erbij ‘erg tevreden’ te zijn. Op 22 en 23 november zijn de bieten gerooid, een maand hebben ze in de opslag gelegen.

Is dit een record? Laat weten, via het reactieveld hieronder, hoe uw suikerbieten het hebben gedaan. Vertel erbij op wat voor grond u zit, en waarom u denkt dat de opbrengst is zoals die is.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Dit wordt een zwetsmepke.

 • willemsenG.

  Ik kwam met 1 perceel op 17 ton suiker/ha uit , de bieten zijn net 2 dagen geleden opgehaald , het suiker gehalte viel wel wat tegen 16,4% de koppen waren door de hoge temperaturen al wel wat uitgelopen ,ondanks dat we ze maar een paar dagen afgedekt hadden tegen vorst en sneeuw. ze hebben bijna 1 maand aan de bult gelegen , maar niet te min top opbrengsten ........ hopelijk niet teveel invloed op de prijs

 • prinslander

  Makkelijk stukje journalistiek....
  Voor ons bedrijf uitstekend maar niet het beste resultaat.
  Ben er van overtuigd dat er meer als genoeg over dit resultaat gaan. Daar is al genoeg overgeschreven dit seizoen

 • mfeitsma1

  Mooi werk!

 • Tomkoenraadt

 • Vhouder

  liever dat er overal wat minder afkwamen en dat ze wat meer opbrachten als ik de verwachtingen hoor voor de suikerprijs kun je dit jaar beter geen bieten zaaien maar ja wat dan wel

 • caabier

  18,2 suiker met 108 ton ook pers. record

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.