Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Ctgb wil stapelen middelen voorkomen

Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (Ctgb) wil het stapelen van gewasbeschermingsmiddelen voorkomen.

Stapeling van gewasbeschermingsmiddelen betekent dat verschillende middelen met dezelfde werkzame stof na elkaar gebruikt worden voor hetzelfde toepassingsgebied. Het Ctgb heeft bezwaar tegen dit ongewenste gebruik. Dit gebruik gaat voorbij aan de op het etiket voorgeschreven en door het Ctgb beoordeelde frequentie van toepassen. Daarmee is deze praktijk mogelijk niet veilig voor mens, dier of milieu.

Om dit ongewenste gebruik te voorkomen, heeft het Ctgb een zin geformuleerd die in het wettelijk gebruiksvoorschrift (WG) zal worden vermeld; namelijk: ‘Binnen hetzelfde toepassingsgebied is het niet toegestaan om met meerdere middelen op basis van dezelfde werkzame stof(fen) de laagste maximale toepassingsfrequentie van één van deze middelen zoals aangegeven op het WG te overschrijden’.

Consultatie

De geschetste problematiek en de voorgestelde restrictiezin liggen momenteel voor ter consultatie. Met deze consultatie wil het Ctgb kennis nemen van de inzichten en standpunten van diverse partijen. Zij hebben tot 25 september de tijd hierop reageren bij het Ctgb.

Eén reactie

  • maxisprint

    Is het doel dat er meer gewassen door schimmels geheel verloren gaan ?

Of registreer je om te kunnen reageren.