Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

LLTB gaat hennep bestrijden met drones

De LLTB gaat binnenkort de jacht openen op hennep. Daarvoor gaat de boerenorganisatie een drone met ultra HD-camera aanschaffen.

Deze opvallende aanpak is het vervolg op een succesvol anti-hennepproject dat al jaren in Limburg loopt.

In het anti-hennepproject werken zowel LLTB, de politie, het Openbaar Ministerie als andere partijen samen, met als doel de overlast van hennepteelt in het buitengebied terug te dringen. Door de goede resultaten van die bestrijding heeft de politie besloten geen hennepvluchten meer uit te voeren.

‘Alle akkers hennepvrij’

“Dit is voor ons de reden om de handschoen op te pakken en zelf vanuit de lucht controles uit te voeren”, zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. “We zijn heel content met de resultaten die we de afgelopen jaren samen met de politie en andere partners hebben bereikt, maar voor ons is het nog niet klaar. We willen alle akkers hennepvrij en daar gaan we samen met onze leden voor zorgen.” Hennep die de LLTB of leden aantreffen, zal vervolgens in overleg met de politie worden verwijderd en vernietigd.

Boeren met drones

De Limburgse boerenorganisatie roept leden op die zelf een of meerdere drones hebben, zich te melden. “Met één drone wordt het een lange zoektocht, want we hebben naar verwachting ruim vijfhonderd percelen te controleren”, zegt Faassen. “Maar vele drones maken licht werk. Samen kunnen we blijven zorgen voor een veiliger buitengebied, zonder hennep tussen de maïs.”

Eén reactie

 • alco1

  Het blijft een raar verhaal.
  Verbouw is ten zeerste verboden, maar het spul mag vrij aangevoerd en verkocht worden in de koffieshops.
  Kan maar één reden hebben:
  Men wil niet dat de markt overspoeld wordt en de prijs keldert.
  Kortom: De echte maffia moet kunnen blijven verdienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.