Akkerbouw

Nieuws

Aardappelbedrijf Nedato wijzigt strategie

Aardappelcoöperatie Nedato wil samenwerken met andere partijen in Europa in de afzet van tafelaardappelen. Volgens de coöperatie verschuift in Europa de consumptie van tafelaardappelen naar bewerkte aardappelproducten. Daarom stuurt Nedato de strategie bij.

De coöperatie gaat investeren in het produceren van tafelaardappelen onder private labels en eigen merken voor de retail, foodservice en groothandel in Europa. Ook wil Nedato meer tafelaardappelen verkopen buiten Europa.

Meer telen voor verwerkende industrie

Daarnaast wil Nedato meer aardappelen laten telen voor de verwerkende industrie. Het bedrijf ziet de afzet van aardappelproducten wereldwijd groeien. Daarom onderzoekt het de mogelijkheden om de prijsvormingssystemen uit te breiden met een vrije aardappelpool. Dit idee wordt met de leden besproken en na goedkeuring aangeboden vanaf oogst 2018.

Aantal arbeidsplaatsen vervallen

Nedato gaat ook de organisatie aanpassen aan de gewijzigde strategie. Daarbij vervallen een aantal arbeidsplaatsen die te maken hebben met de teelt en het verpakken van tafelaardappelen voor de Nederlandse markt. De coöperatie voert de reorganisatie, strategiewijziging en de investeringen door in 2017 en 2018.

Of registreer je om te kunnen reageren.