Foto: ANP AkkerbouwNieuws

Cao Open Teelten verlengd

De cao Open Teelten, die 1 april afliep, is verlengd tot en met 31 juli 2017.

De cao is mede verlengd om de verkorte wachttijd voor seizoenwerkers in stand te houden, zegt deskundige Diana Eleveld van de werkgeverslijn.

De onderbrekingsduur volgens de Wet Werk en Zekerheid is 6 maanden, maar voor seizoenwerkers die jaarlijks maximaal 9 maanden aan het werk zijn, geldt een onderbreking van 3 maanden. Deze uitzondering is echter alleen van toepassing als er een lopende cao is: er is dus geen sprake van nawerking.

Nieuwe cao Open Teelten

Onderwerpen van onderhandeling voor de nieuwe cao Open Teelten zijn onder andere de opzet van een nieuwe arbeidstijdenregeling en een seniorenregeling voor werknemers vanaf 60 jaar. Deze regeling maakt een arbeidstijd van 80% mogelijk tegen een vergoeding van 90% van het voltijdsloon. Nog een gespreksonderwerp is de toepassing van de regeling seizoensarbeid door uitzendbureaus.

Werkgeverskosten

De werkgeverslijn maakt periodiek een overzicht van de kosten voor de werkgever bij de tewerkstelling van verschillende ‘typen’ personeel. Uitgangspunt voor deze vergelijking is een volwassen werknemer, wekelijks 38 uur werktijd, zonder Cafetariaregeling.

Beheer
WP Admin