Akkerbouw

Nieuws 1233 x bekeken

Aardappelindustrie verwerkt weer records

De aardappelverwerkende industrie werkt op volle kracht.

De Nederlandse aardappelverwerkende industrie heeft in maart een recordhoeveelheid van 365.000 ton consumptieaardappelen omgezet in frites en dergelijke aardappelbereidingen. Daarvan was ruim een derde geïmporteerd (36%). Dat blijkt uit cijfers van de Brancheorganisatie Akkerbouw. Deze hoeveelheid werd nog niet eerder gerealiseerd en ligt bijna 11% boven de verwerkte hoeveelheid in maart een jaar geleden.

Record

Het is normaal dat in maart de verwerking hoger ligt dan in februari, omdat laatstgenoemde maand minder dagen telt. Het is duidelijk te zien dat de industrie op volle kracht draait en de bijgebouwde verwerkingscapaciteit wordt benut. Nederlandse aardappelverwerkers hebben dit seizoen bijna 3 miljoen ton weggewerkt. Dat is 20% meer vergeleken met dezelfde periode (juli tot en met maart), een jaar eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.