Foto: Dennis Beek AkkerbouwNieuws

Zes groene middelen toegelaten via Green Deal

Met het project Green Deal zijn zes groene gewasbeschermingsmiddelen versneld toegelaten.

De ketenpartners Bionext, CTGB, Stichting Natuur en Milieu (SNM), Ministerie van Economische Zaken, LTO, Nefyto en Artemis van de Green Deal groene gewasbeschermingsmiddelen zijn tevreden over het resultaat van het project, maar hebben nog wel aanbevelingen voor de toekomst.

Tijdens het project zijn zes van de twaalf aangemelde groene gewasbeschermingsmiddelen versneld toegelaten. Binnenkort volgt een zevende.

Jo Ottenheim van Nefyto, branche-organisatie van de middelenfabrikanten, vindt een slagingspercentage van 50% een goed resultaat. “Want als het makkelijk zou zijn groene gewasbeschermingsmiddelen toegelaten te krijgen, was de Green Deal helemaal niet nodig geweest.”

Knelpunten in kleine teelten oplossen

Annemarie Breukers van LTO Nederland stelt dat groene middelen in de nabije toekomst hard nodig zijn om knelpunten in kleine teelten op te lossen.

Jelmer Vierstra van SNM prijst de ketenpartners dat hard is gewerkt aan duurzame oplossingen. SNM pleit voor stimuleringsmaatregelen zodat het voor boeren ook financieel aantrekkelijk wordt deze groene middelen te gaan toepassen. “Groene middelen worden namelijk geen succes als zowel de hogere aanschafkosten als de hogere teeltrisico’s puur op het bord van de boer komen te liggen.”


Nieuwsbrief akkerbouw

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen akkerbouw.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin