Akkerbouw

Nieuws

Graanfungicide Elatus Era van Syngenta toegelaten

Het Ctgb heeft het nieuwe fungicide Elatus Era van Syngenta toegelaten in de teelt van granen.

Elatus Era bevat de nieuwe werkzame stof solatenol in combinatie met prothioconazool. Solatenol heeft een brede fungicidewerking zodat vrijwel alle graanziekten worden bestreden. Door de combinatie met prothioconazool heeft het nieuwe middel zowel een curatieve als preventieve werking.

Eenmaal inzetten

Per teeltcyclus mag het product eenmaal worden ingezet. Het ideale tijdstip voor de toepassing van Elatus Era is volgens Syngenta het moment van de vlagbladbespuiting. Bij de toepassing van Elatus Era op percelen grenzend aan oppervlaktewater moeten 90% driftreducerende doppen worden gebruikt. Er is geen verschil in ziektebestrijding of opbrengst tussen 90% driftbeperkende doppen en conventionele spuitdoppen.

Of registreer je om te kunnen reageren.