Akkerbouw

Nieuws

Bijvriendelijke aardappelteelt voor Jumbo

Aardappelhandel Jansen Dongen heeft met Jumbo Supermarkten en vijf aardappeltelers een zogenoemde Bee Deal gesloten. Hierin maken de partijen afspraken om de leefomgeving van de honing- en wilde bijen te verbeteren.

De aardappeltelers zaaien bloemen langs de akkers als extra voedsel voor de bijen. De telers leveren tafelaardappelen aan Jumbo.
De telers zorgen voor extra voedsel voor de bijen langs de randen van hun percelen door kruidenrijke en bloemrijke mengsels in te zaaien. Daarmee worden bijen en ook andere nuttige insecten gestimuleerd. Ook hangen ze bijenhotels op waarin de wilde bijen kunnen overwinteren. Verder passen de telers het middelgebruik en spuitschema aan, door bijvoorbeeld ’s avonds te spuiten wanneer de bijen alweer in de kast of in hun holletje zitten.

Of registreer je om te kunnen reageren.