Illustratie: Boer&Bunder AkkerbouwNieuws

Boer&Bunder uitgebreid met Pro-versie

Het opendataplatform Boer&Bunder is uitgebreid met een zogenoemde Pro-versie. Die geeft meer informatie over de opgenomen gewaspercelen.

Dat heeft Dacom Farm Intelligence, die het systeem onderhoudt, maandag bekendgemaakt op de Dutch Designweek in Eindhoven.

De betaalde proversie geeft onder andere extra informatie over grondsoorten voor de mestwet en hoogtekaarten voor heel Nederland, toont de vruchtwisseling van de afgelopen 9 in plaats van 3 jaar, geeft kadastergegevens van de eigendomssituatie onder gewaspercelen.

Zien waar geen bloembollen hebben gestaan

“Erg interessant voor bepaalde telers zijn de filters die je in het systeem kunt aanleggen”, vertelt Mark Gooskens van Dacom. “Zo is het nu mogelijk om bijvoorbeeld in een bepaald gebied te zoeken op percelen waar de afgelopen 5 jaar geen bloembollen hebben gestaan, of aardappelen.”

Boer&Bunder geeft informatie over ruim 700.000 gewaspercelen. Dat is 90% tot 95% van alle gewaspercelen in Nederland; alle percelen waarvoor ooit subsidie is gevraagd staan erin. De basisversie van Boer&Bunder blijft gratis, de proversie kost € 150 per jaar.


Beheer
WP Admin