Akkerbouw

Nieuws 1455 x bekeken

Mooiste bewaarui 2017 uit schuur Harry Schreuder

Akkerbouwer Harry Schreuder heeft bij zijn vijfde deelname aan de verkiezing van de mooiste bewaarui voor het eerst de eerste prijs gewonnen.

De verkiezing wordt traditioneel gehouden op de jaarlijkse themadag uien van de Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland (LNCN), deze woensdag in De Meerpaal in Dronten.

Uniform, mooi van kleur en huidvast

Bij editie 2017 (oogst 2016) zijn Schreuders uien van het ras Dormo het meest uniform, mooi van kleur en vorm en huidvast. De jury beoordeelde de negen inzendingen afgelopen dinsdag, een dag voor de uiendag.

De tweede plaats is voor Wout Lugtenburg met het ras Saskia en derde is Rien van Beusichem met Hypark-uien.

Naast de jurybeoordeling was er ook een publieksprijs. Aanwezigen mochten op een kaartje invullen welke uien zij de mooiste vonden, Ook hier rolde Schreuder, net als vorig jaar, als winnaar uit de bus.

Ui in de schijnwerpers

De verkiezing is een manier om de Nederlandse ui te promoten; diverse media buiten de agrarische sector, zoals Omroep Flevoland, besteden aandacht aan de wedstrijd. De verkiezing wordt georganiseerd door onderzoeks- en adviesbureau Delphy, LNCN en het Platform Nederlandse Uientelers.

Harry Schreuder met zijn prijswinnende bewaaruien. - Foto: Ruud Ploeg
Harry Schreuder met zijn prijswinnende bewaaruien. - Foto: Ruud Ploeg

Of registreer je om te kunnen reageren.