Akkerbouw

Nieuws 1390 x bekeken

Rabobank: extra aankopen Egypte stuwen tarweprijs

Rabobank-analisten verwachten dat Egypte de komende maanden veel tarwe gaat kopen op de wereldmarkt.

De aankopen stokten, doordat Egypte tijdelijk een nultolerantie voor de ergot-schimmel hanteerde. De nieuwe aankopen duwen de tarweprijs een beetje omhoog.

Nu de tarweoogst op het noordelijk halfrond vrijwel klaar is, verschuift de aandacht naar het nieuwe seizoen 2016-'17, schrijft Rabobank Food & Agribusiness Research and Advisory in het maandelijkse rapport over de agrarische grondstoffenmarkt. Het is droog in Frankrijk en Duitsland, wat de inzaai en kieming van wintertarwe hindert.

Prijsdruk bij mais houdt aan

Bij mais houdt de prijsdruk aan, verwachten de Rabobank-analisten. De grote oogst in de Verenigde Staten verhindert een prijsstijging. Ook blijft de vraag naar mais groot, aangejaagd door de lage prijs.

Voorlopig voldoende aanbod sojabonen

Ook bij sojabonen verwacht Rabobank geen grote verschuivingen in de prijs. De oogst in de Verenigde Staten is op gang gekomen. Dat zorgt voorlopig voor voldoende aanbod. Droogte in Zuid-Amerika verhindert de inzaai van bonen voor het nieuwe seizoen. Maar dit is al verrekend in de huidige prijzen, stelt de bank.

Of registreer je om te kunnen reageren.