Akkerbouw

Nieuws

Groeiende animo in akkerbouw voor aankoop trekker

Het aantal akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers dat wil investeren in een trekker of verreiker is dit jaar toegenomen.

Dat blijkt uit de jaarlijkse AkkerbouwScanner van marketingbureau AgriDirect. Hiervoor zijn zo'n 7.000 telers met minstens 10 hectare akkerbouw of 5 hectare vollegrondsgroente telefonisch bevraagd.

De vollegrondsgroentetelers hebben relatief gezien de meeste investeringsplannen: 13,1% van de vollegrondsgroentetelers wil een trekker of verreiker aanschaffen, ten opzichte van 11% van de akkerbouwers.

Afbeeldingen: Agridirect
Afbeeldingen: Agridirect

De ondervraagde agrariërs hebben vooral interesse in nieuwe trekker. 6,4% van de akkerbouwers en 8,8% van de vollegrondsgroentetelers wil graag investeren in een nieuwe machine. Bij een tweedehands trekker liggen deze percentages op respectievelijk 4,6% en 4,3%.

Groeiende animo in akkerbouw voor aankoop trekker

John Deere aan kop

John Deere wordt dit jaar als belangrijkste trekkermerk genoemd door Nederlandse akkerbouwers (23,4%) en vollegrondsgroentetelers (24,6%). New Holland volgt nipt op de tweede positie met respectievelijk 22,9% en 22,6%. Dit merk was in 2014 nog de voornaamste in dit onderzoek. Bij de akkerbouwers staat Case IH (13%) op de derde plek, bij de vollegrondsgroentetelers is dat het merk Fendt met 15%.

Groeiende animo in akkerbouw voor aankoop trekker

Of registreer je om te kunnen reageren.