Akkerbouw

Nieuws

China handhaaft heffingen op aardappelzetmeel uit EU

China handhaaft voorlopig de heffingen op aardappelzetmeel uit de EU.

De regering wil eerst onderzoek doen naar het effect van afschaffing van de heffingen op de binnenlandse zetmeelsector, meldt nieuwssite ChinaDaily.

Dumping tegengaan

De importheffing is ingesteld op 17 september 2011 en bedraagt 7,5% tot 12,4% van de waarde. De heffing, om dumping tegen te gaan, varieert van 12,6% tot 56,7%. De heffingen werden ingesteld nadat de Chinese sector klachten had geuit over dumping van aardappelzetmeel uit de EU. De overheid stelde toen de heffingen in, omdat de Europese sector werd gesteund met subsidie uit Brussel. Deze subsidie bestaat niet meer sinds 2013.

Vrees voor afschaffing heffing

De China Starch Industry Association vreest dat de heffingen worden afgeschaft, nu de Brusselse subsidie er niet meer is. De brancheorganisatie vraagt de overheid de importheffing opnieuw te beoordelen. Het onderzoek is deze week van start gegaan en duurt ongeveer een jaar. Gedurende deze periode blijft de importheffing bestaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.