Akkerbouw

Nieuws

CDA en SGP boos over verplichte drukregistratie

CDA en SGP in de Tweede Kamer maken zich boos het plan van Sharon Dijksma, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, om akkerbouwers te verplichten een drukregistratievoorziening aan te brengen op veldspuiten.

In schriftelijk overleg hebben beide fracties daarover vragen gesteld aan de staatssecretaris.
CDA'er Geurts en SGP'er Dijkgraaf begrijpen niet waarom Dijksma zich niet houdt aan afspraken die eerder gemaakt zijn met het landbouwbedrijfsleven. "Waarom houdt u zich niet aan uw afspraak met het bedrijfsleven om deze drukregistratievoorziening niet in te voeren?", vraagt Geurts.
Het CDA wil inzicht in de extra kosten van de verplichting. Volgens het CDA was het ook mogelijk geweest de lijst met driftarme doppen aan te passen.

Driftreductie via andere methode

De SGP zet vraagtekens bij de verplichting, omdat er inmiddels technieken zijn die zorgen voor driftreductie, maar niet via de dop. Dijksma wil de verplichte drukregistratie per 1 januari volgend jaar laten ingaan. De SGP vindt dat ondernemers te weinig tijd krijgen om apparatuur voor deze drukregistratie aan te schaffen en te installeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.