Akkerbouw

Nieuws 1391 x bekeken laatste update:11 aug 2016

Normoverschrijding koper in aardappelen België onbekend

De Belgische controle-instantie voor de biologische landbouw Tüv Nord-Integra heeft geen weet van overschrijdingen van de kopernorm in België. Dat zegt Bart de Caluwe van Integra op de Vlaamse nieuwssite Vilt.be.

In België heeft koperoxychloride overigens nog een reguliere toelating als bestrijdingsmiddel, met als maximum dosering 6 kilo per hectare per jaar, om ophoping van koper in de bodem te voorkomen.

Volgens Bioforum, de Belgische ketenorganisatie van de biolandbouw, gebruiken biotelers koper puur als noodoplossing. Een bioboer zal in de eerste plaats ziektes en plagen proberen te voorkomen door te werken aan een gezonde bodem en te kiezen voor robuuste rassen.

Lees meer over het gebruik van koper in biologische aardappelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.