Akkerbouw

Nieuws 6571 x bekeken 3 reacties

CTGB laat drie nieuwe middelen toe

Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) heeft nieuwe middelen toegelaten.

Seedron op basis van de actieve stoffen fludioxonil en tebuconazool is toegelaten als zaadbehandeling voor tarwe, gerst, rogge, triticale en haver. Seedron geeft een uitstekende basisbescherming tegen bodem- en kiemschimmels, zoals voetrot, sneeuwschimmel, stuifbrand, steenbrand, stengelbrand, strepen- en netvlekkenziekte. Monsoon Active (foramsulfuron-sodium en thiencarbazone methyl) is een herbicide in mais. Het graanherbicide Alena (diflufenican, iodosulfuron-methyl-natrium en mesosulfuron-methyl) mag voortaan ook in triticale en spelt.

Toelating Javelin ingetrokken

De toelating van het herbicide Javelin (diflufenican en isoproturon) is ingetrokken. Het mag tot 1 november 2016 worden verkocht en tot 1 april 2017 worden gebruikt.

Het etiket van het fungicide Luna Privilege is aangepast. Het middel was verboden in grondwaterbeschermingsgebieden. Volgens het nieuwe etiket is het middel met Fluopyram als actieve stof, nu wel toegestaan in grondwaterbeschermingsgebieden, met uitzondering van tien teelten. Welke tien is nog niet bekend.

Laatste reacties

 • info196

  oud nieuws, mailbericht van CTGB van 28 juli.
  Kom aub met interessant nieuws. Bijvoorbeeld es een GOEDE inschatting hoe de aardappelen, uien en granen er in heel Europa voor staan. Want volgens mij laten handel en politiek ons een ander verhaal horen dan de werkelijkheid is.
  ik voorspel een schreeuwend tekort aan goede aardappelen en goede uien. Granen vallen vrijwel overal erg tegen.

 • info36

  Goed gereageerd info196. Met name bij de granen blijft men maar de prijzen in de put schrijven, compleet onterecht want de opbrengsten zijn gewoon slecht.

 • Althof

  Laat al die chemische bedenksels lopen en stap over op bodemorganismen. Dan heb je geen enkel antischimmelmiddel of ander pesticide meer nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.