Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

Wintertarweopbrengst EU boven vijfjarig gemiddelde

De opbrengstverwachting van granen in de Europese Unie blijft in 2016 met 5,52 ton per hectare boven het vijfjarig gemiddelde van 5,32 ton. Toch stelt Brussel de verwachte totale graanopbrengst in de juliprognose met 0,2% naar beneden bij, vergeleken met de voorgaande juniprognose.

De daling ten opzichte van prognose in de vorige maand komt vooral door de tegenvallende gerstopbrengst in de EU. Dat meldt het marktbureau Mars van de Europese Commissie in de juliprognose.

Oost-Europa vangt verlies Frankrijk op

De Baltische staten halen goede kwaliteit tarwe van het land. De wintertarwe in Roemenië en Bulgarije staat er goed bij en deze landen halen een recordoogst binnen. Daarmee kunnen ze prima het verlies van Frankrijk opvangen, waar de kwaliteit en opbrengsten op sommige plaatsen tegenvallen door waterschade.

Een andere grote producent van tarwe is Polen. Daar staat het gewas er minder goed bij, doordat ze eerst een droge met een daarop volgende hele natte periode hebben gehad.

Hogere opbrengst korrelmais verwacht

De opbrengstverwachting voor korrelmais valt hoger uit, ondanks hittegolven in Griekenland en het zuiden van Bulgarije tijdens de groei van het gewas. De komende weken moet blijken wat de uiteindelijke opbrengsten zijn.

Laatste reacties

  • info36

    Klopt geen ...... van.

  • miniatuur

    helemaal mee eens info 36

  • wa

    gelukkig heeft frankrijk een slechte opbrengst anders had de tarwe misschien maar 100 euro gekost

Of registreer je om te kunnen reageren.