Akkerbouw

Nieuws 2142 x bekeken

Verwerkers vrezen tekort aan conserven door regen en hagel

De Nederlandse groenten- en fruitverwerkende industrie vreest een tekort aan conserven en diepvriesgroenten in de supermarkt. Door de enorme schade als gevolg van de overvloedige regen en hagel in de laatste weken, heeft de sector veel schade geleden.

Brancheorganisatie FNLI sluit zich daarom aan bij de eerdere oproep van boeren en lokale overheden om de weersravage tot ramp uit te roepen.

Ook geen aanvoer uit buitenland

Door al het water op de akkers zijn in Noord-Brabant en Limburgen oogsten van doperwten, sperziebonen, wortelen en andere zomergroenten grotendeels verloren gegaan. Die hadden eigenlijk moeten worden verwerkt tot lang houdbare producten in pot, blik en diepvries. "Dit kan niet worden goedgemaakt door aanvoer uit het buitenland, want ook daar is sprake van forse waterschade, nog afgezien van het feit dat deze groenten in het buitenland maar zeer beperkt beschikbaar zijn'', aldus FNLI-directeur Philip den Ouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.