Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

IGC: enorm graanoverschot dit seizoen

De International Grains Council is zeer optimistisch over de graanoogst van seizoen 2016/2017.

De graanorganisatie gaat uit van een productie van 2.026 miljoen ton, exclusief rijst. Dat is 11 miljoen ton meer dan in de vorige prognose. Alleen in 2014/2015 oogstte de wereld meer graan (2.046 miljoen ton). De graanvoorraad in de wereld groeit dit seizoen naar een record van 482 miljoen ton.

Groeizaam weer

Het is groeizaam weer in grote delen van de wereld, meldt de IGC. Vooral het graan in de Verenigde Staten, de EU en in de landen rond de Zwarte Zee heeft genoeg regen ontvangen. In de EU is het zo veel dat er zorgen zijn over de kwaliteit. De tarweproductie overstijgt dit seizoen het verbruik met 9 miljoen ton. Drie maanden geleden ging de IGC nog uit van een tekort van 3 miljoen ton.

Eén reactie

  • info36

    Hier zit alles onder de fusarium.

Of registreer je om te kunnen reageren.