Akkerbouw

Nieuws

Holland Malt breidt uit

Holland Malt gaat de mouterij in de Eemshaven fors uitbreiden. Volgende week start de bouw die zal resulteren in een verdubbeling van de capaciteit naar 280.000 ton mout per jaar.

Samen met de locatie in Lieshout komt de productiecapaciteit op ruim 400.000 ton per jaar.

De vraag naar de grondstof voor bierbrouwerijen groeit wereldwijd gestaag. Jos Jennissen, managing director, verwacht tot 2025 een groei in de bierconsumptie van 15%. Daarnaast groeit de markt voor speciaalbieren, wat een grotere diversiteit betekent in de vraag naar mout.

Lijntje naar buitenlandse leveranciers

Jennissen wil van Holland Malt Eemshaven de meest duurzame en grootste mouterij van Europa maken. De helft van de moutproductie gaat nu naar klanten buiten Europa.

Holland Mout betrekt zijn brouwgerst via Agrifirm van Nederlandse akkerbouwers, maar houdt ook een lijntje open naar buitenlandse leveranciers. De ligging aan de Eemshaven maakt dat mogelijk.

Holland Malt produceert verschillende soorten mout. In Eemshaven wordt voornamelijk pilsmout geproduceerd. In Lieshout bestaat 15% van de productie uit speciaalmout.

Holland Malt is eigendom van Bavaria. De Brabantse bierbrouwer nam in 2014 de aandelen van mede-oprichter Agrifirm over.

Of registreer je om te kunnen reageren.