Akkerbouw

Nieuws

Franse tarwe-oogst komt lager uit

De Franse tarwe-oogst lijkt dit jaar uit te komen op 37 miljoen ton. Dat is 10% minder dan de recordopbrengst van vorig jaar.

Dat wordt veroorzaakt door de vele zware onweer en regen van de afgelopen maanden. Ook bij gerst is sprake van een daling in dezelfde orde van grootte.

Noodweer geeft schade in grote graangebieden

De oogsten hebben te lijden gehad onder een overvloed aan water, een tekort aan licht en platslaan van het gewas, meldt het Franse ministerie van landbouw. Vooral in de grote graangebieden in Noord- en Oost-Frankrijk heeft het gewas veel schade opgelopen. In de regio Champagne-Ardennes bij Reims kan de opbrengst per hectare daardoor tot 11% lager uitvallen. In combinatie met een iets groter areaal zou de totale graanproductie dan 10% kleiner uitvallen dan vorig jaar. Ook gerst heeft te lijden gehad van het weer; er wordt een 10 tot 11% lagere oogst verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.