Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

CAV Agrotheek en CZAV nemen Heyboer over

CAV Agrotheek en CZAV nemen Heyboer over. Het groothandel- en loonbedrijf uit Flevoland wordt in eerste instantie ondergebracht in een nieuwe holding.

Binnen ongeveer 5 jaar zal deze holding opgaan in CAV Agrotheek, waar CZAV aandeelhouder van is. Volgens CAV-directeur Jeroen de Schutter biedt de overname schaalvoordelen.

Heyboer is in met name Flevoland een belangrijke toeleverancier van gewasbescherming, zaaizaden en kunstmest. Het bedrijf heeft vestigingen in Biddinghuizen, Zeewolde en Espel. Heyboer heeft tevens een loonbedrijf met gespecialiseerde activiteiten, zoals het spuiten van gewassen en zaaien, planten en oogsten van onder andere tulpen, uien, wortelen en witlof.

Het bedrijf is goed voor een omzet van circa €15 miljoen en heeft bijna 30 werknemers. CAV Agrotheek en CZAV nemen beide een belang van 50% in de nieuwe holding die Heyboer Holding wordt genoemd. Uiteindelijk gaat de holding op in CAV Agrotheek, waarmee CZAV zijn belang in CAV Agrotheek vergroot van 20 tot 35%.

'Boeren worden steeds groter'

De andere aandeelhouder is de coöperatie CAV de Wieringermeer. Na de integratie is het bedrijf goed voor circa 100 medewerkers en een omzet van €60 miljoen. “Door de overname van Heyboer krijgen we meer schaal en dus mogelijkheden voordeliger in te kopen, kosten te besparen en te investeren in innovatie”, aldus De Schutter.

“Onze eigen leveranciers worden steeds groter. DuPont en Dow gaan bijvoorbeeld samen en Bayer probeert Monsanto te kopen. Onze afnemers, boeren, worden ook steeds groter. Ze willen zakendoen met een partij die voor een goede prijs en met het juiste advies grote volumes kan leveren.”

Laatste reacties

  • maxisprint

    klinkt leuk, maar het is een slechte ontwikkeling dat er geen concurrerende bedrijven meer overblijven

  • pinkeltje

    Valt nog mee dat ze Blonk ook niet meteen overgenomen hebben. Past ook bij beider activiteiten. Of wordt Agrifirm dan boos?

Of registreer je om te kunnen reageren.