Akkerbouw

Nieuws 923 x bekeken

NAK waarschuwt voor extreme luizendruk

De keuringsdienst NAK roept pootgoedtelers op om zeer alert te zijn op de luizenbestrijding. Het weer is ideaal voor de luizen om zich snel te vermeerderen.

Het wemelt momenteel van de luizen, zegt Ton Stolte, manager Operations bij de NAK. "We vinden heel veel virusoverbrengende luizen. De pootgoedpercelen worden op dit moment niet geselecteerd. Wij roepen telers op snel te beginnen met selecteren. Ook de luisbestrijding in combinatie met het gebruik van minerale olie om virusoverdracht te voorkomen, verdient de aandacht. En we raden akkerbouwers aan aardappelopslag in andere gewassen goed te bestrijden. Dit is een zeer gevaarlijke periode voor virusoverdracht in pootaardappelen."

Of registreer je om te kunnen reageren.