Akkerbouw

Nieuws 3771 x bekeken

Blonk Agri staakt boerenhandel in granen

Groothandel Blonk Agri staakt de boerenhandel in granen. Dat staat in een brief van Blonk Agri aan zijn telers. Eigenaar Alex Blonk richt zich voortaan op Blonk Quality Ingrediënts, de groothandelsactiviteiten in agrarische grondstoffen.

Als beweegreden te stoppen met de 'boerenhandel', noemt Blonk zijn leeftijd: 57 jaar. "De tijd is rijp om qua werk wat te gaan uitrollen. Dat moet je een keuze maken", vindt Blonk. "De boerenhandel vergt opslag, inlaadpunten en relatief veel personeel. Groothandelsactiviteiten bestieren kan vanuit een handelskantoor met een klein team en is wat overzichtelijker."
Blonks groothandelsactiviteitenkantoor zit in Antwerpen, België. Voor de boerenhandel heeft Blonk drie vestigingen, een in Willemstad (N.-Br.), in Moerkapelle (Z.-H.) en in Biddinghuizen (Fl.).

De vestiging van Blonk Agri in Biddinghuizen. Eigenaar Blonk heeft deze verkocht aan George Pars Graanhandel.</p>
<p><em>Foto: Ton Kastermans</em>
De vestiging van Blonk Agri in Biddinghuizen. Eigenaar Blonk heeft deze verkocht aan George Pars Graanhandel.

Foto: Ton Kastermans

Vestiging verkocht aan George Pars Graanhandel

De vestiging in Biddinghuizen heeft Blonk verkocht aan George Pars Graanhandel uit St. Jacobiparochi (Fr.). Pars start samen met oud Blonk-werknemer Gert Jan Bonestroo vanuit Biddinghuizen een nieuwe onderneming onder de naam Poldergraan. Poldergraan start met een eigen graanpool vertelt George Pars van George Pars Graanhandel. Ook de andere afzetvormen van granen en de kunstmesthandel wordt onder de vlag van Poldergraan in Biddinghuizen uitgevoerd.

Naast de vestiging in Biddinghuizen doet Blonk ook de vestiging in Moerkapelle van de hand. Er zijn inmiddels gesprekken gaande met een verkoper en huurder, aldus Blonk. De vestiging in Willemstad blijft eigendom, omdat het een bijkantoor is van het handelsbedrijf van Blonk in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.