Akkerbouw

Nieuws laatste update:12 mei 2016

Vezet verplaatst deel groenteverwerking naar Zweden

Groenteverwerker Vezet verplaatst de productie voor Denemarken en Zweden van Het Noord-Hollandse Warmenhuizen naar Zuid-Zweden, nabij Vidinge. De verhuizing heeft geen grote gevolgen voor de inkoop.

In Zweden vernieuwt en vergroot de snijderij met Total Produce een bestaande verwerkingslocatie. Daarvoor hebben eigenaar van Vezet (G. Kramer & Zonen Beheer B.V) en Total Produce een joint venture opgericht (Vezet Convenience Nordic AB).

Volgens algemeen directeur Hans Boshuizen van Koninklijke Vezet wordt met lokale productie in Zuid-Zweden beter ingespeeld op groeikansen op de Scandinavische markt. Nu worden de klanten in Zweden en Denemarken nog uit Nederland beleverd. De Zweedse fabriek in Vidinge neemt dat over. "Op dit moment draait daar al een fabriek met eigen grondstofvoorziening uit Zweden en Denemarken. We kiezen ervoor onze grondstoffen zo dichtbij mogelijk te betrekken en zo ver als noodzakelijk."

{{foto,2}}

Geen daling van inkoop van Nederlandse groente

De verplaatsing van een deel van de productie uit Warmenhuizen zorgt echter niet voor een daling van de inkoop van Nederlandse groente. Boshuizen: "We groeien snel in Warmenhuizen als leverancier van Albert Heijn. De verhuizing is een proces van enkele jaren, dus dat zullen we bij de inkoop voor Nederlandse verwerking niet merken. Bovendien hebben we ook voor Warmenhuizen nieuwe uitbreidingsplannen."

In Zweden en Denemarken verwacht Vezet verder te kunnen groeien aan de hand van Total Produce. "We hebben vaker naar die markt gekeken. Het is een markt met groeipotentie." De samenwerking ligt voorbij de mededingingsautoriteiten in de betrokken landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.