Akkerbouw

Nieuws 2480 x bekeken 1 reactie

Tarwevoorraad Canada naar dieptepunt

Canada exporteert erg veel tarwe. Daarom krimpt de voorraad tarwe aan het eind van volgend seizoen (2016/2017) naar de kleinste hoeveelheid ooit.

Door de zwakke Canadese dollar kan het land veel tarwe blijven verkopen op de wereldmarkt.

De Amerikaanse landbouwraad in Canada schat de eindvoorraad op 31 juli 2017 op bijna 3,8 miljoen ton. Dat is de kleinste hoeveelheid sinds 1960, toen de Canadese overheid begin met het verzamelen van deze gegevens.

Aan het eind van dit seizoen houdt Canada bijna 3,9 miljoen ton tarwe over, verwacht de landbouwraad.

Eén reactie

  • farmerbn

    Roepen dat er geen vraag was naar tarwe is dus flauwe kul. Het probleem in Frankrijk dit laatste oogstjaar was dat de handel te duur tarwe kocht in de voorkoop. Er was geen marge te behalen bij de verkoop door de handelaren dus bleef de tarwe lage tijd onverkocht. Importerende landen kochten elders. Om het jaar toch winstgevend af te sluiten bood de handel voor de rest van de Franse oogst erg weinig geld zodat de prijzen duikelden. Door droogte elders in de wereld (Afrika) vliegt de tarwe nu de deur uit. Canada heeft echter niets meer te verkopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.