Akkerbouw

Nieuws 1255 x bekeken

Prijs exportaardappelen schieten de lucht in

De prijzen voor exportaardappelen stijgen explosief op de beurs in Rotterdam. Voor export klei 45 mm opwaarts stijgt de prijs met €4,50 naar €19 tot €25 per 100 kilo. Dat is de sterkste stijging dit seizoen.

De stijgende prijzen zijn in lijn der verwachting nu de vraag aantrekt en breed is. De beurscommissie in Goes verhoogt ook de exportaardappelnotering met €2,50 naar €17 tot €18,50 per 100 kilo.

Fritesgeschikt

Voor fritesgeschikt stijgt de notering met €2,75 naar €20 tot €25 per 100 kilo. De onderkant van deze notering is op basis van Bintje en mindere kwaliteit. Het lijkt erop dat de laatste partijen in Zuid-Nederland zijn vastgelegd of op zijn. De meest excellente partijen Agria's en Markies gaan voor meer dan €25 per 100 kilo de markt op.
Veel fritesgeschikte aardappelen voor export gaan naar Spanje. Oost-Europa neemt met name consumptieaardappelen af. Daarnaast vraagt Mauritanië momenteel wat extra, omdat de Ramadan binnenkort begint (6 juni). Ook Senegal kan binnenkort wat afnemen, maar op het moment is daar de poort nog gesloten.

Of registreer je om te kunnen reageren.