Akkerbouw

Nieuws 1896 x bekeken 1 reactie

'Flinke groei in grote uienteeltgebieden'

Uienzaadbedrijf De Groot en Slot zegt dit seizoen flink te zijn gegroeid in de grote uienteeltgebieden Flevoland en Zeeland. "Vooral van het ras Hypark hebben we meer verkocht: een plus van 500 hectare", zegt verkoopleider Jaap Jonker.

De groei is het grootst in Flevoland, ziet Jonker. "Een flink aantal telers is omgeschakeld naar onze rassen", verklaart hij.

De Nederlandse zaadbedrijven verwachten dat het uienareaal met zo'n 5 procent is geplust in 2016. De CBS-areaalcijfers zijn nog niet bekend. "Als we dat weten, kunnen we ons marktaandeel berekenen", geeft Jonker aan. "Dat is een belangrijke graadmeter voor ons succes."

Eén reactie

  • info196

    dit is geen nieuws of informatie, maar reclame!

Of registreer je om te kunnen reageren.