Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

160.000 handtekeningen tegen glyfosaat

De Tweede Kamer krijgt dinsdag een petitie aangeboden die vraagt om een Nederlands 'nee' tegen het bestanddeel glyfosaat dat in onkruidbestrijdingsmiddelen zit. De petitie is volgens Greenpeace (een van de organisatoren) ondertekend door ruim 161.000 mensen uit Nederland en andere Europese landen.

Glyfosaat zit onder meer in het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup van de Amerikaanse fabrikant Monsanto. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO is het waarschijnlijk kankerverwekkend.

De Tweede Kamer, die eerder dit jaar staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) opriep niet in te stemmen met het langer toestaan van het gebruik, buigt zich dinsdag weer over de kwestie.

'Nederlandse afwijzing bepalend voor EU-beleid'

Greenpeace zegt dat een Nederlandse afwijzing ook bepalend kan zijn voor het beleid in de rest van de Europese Unie. De EU stelde eerder al een besluit uit.

Meer milieu- en consumentenorganisaties zijn tegen het middel. Zo heeft een e-mailactie van foodwatch bijna 135.000 reacties opgeleverd.

Laatste reacties

 • pinkeltje

  <>

  Heel ander verhaal bij de Telegraaf. Wat moeten we geloven?

 • Peltjes

  Precies, en dan stond er laatst in dagblad Trouw dat van het glyfosaat dat in oppervlaktewater gevonden is, maar liefst 90 % van die glyfoasaat afkomstig is van lokale overheden en burgers. Dus als je wat wil verbieden, begin dan daar eerst maar eens.

 • info36

  De radicalen krijgen steeds meer de overhand. Zeer gevaarlijk.
  De werkelijkheid ligt genuanceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.