Akkerbouw

Nieuws

Vezelhennep nu ook geldig bij vergroening

Akkerbouwers kunnen bij de vergroeningseisen voor de eerste keer het duurzaamheidscertificaat Vezelhennep gebruiken.

Dat heeft staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken bekendgemaakt in de Staatscourant. Andere certificeringsregelingen zijn het Veldleeuwerikpakket en het akkerbouw-strokenpakket (inclusief Vogelakker).

Telers die gebruik maken van het Vezelhennepcertificaat moeten hun EA-verplichting volledig invullen met de teelt van vezelhennep. Op het gewas mogen van zaaien tot oogsten geen gewasbeschermingsmiddelen worden toegepast, staat in het artikel.

Voor dit gewas geldt een wegingsfactor van 0,3. In het certificaat staat omschreven aan welke voorwaarden men daarbij moet voldoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.