Akkerbouw

Nieuws

KAVB lanceert video over exportkansen bloembollen

Het gaat goed met de Nederlandse bollensector. Om de goede internationale positie van de sector te behouden heeft de bollenbond een video gepubliceerd over de internationale activiteiten van de bloembollensector.

De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) heeft een video gepubliceerd over de internationale activiteiten van de Nederlandse bloembollensector. Dat doet de bollenbond voor het behoud van de goede internationale positie van de sector. Samen met de overheid wordt geïnvesteerd in een sterk wereldwijd netwerk. Het informeren over activiteiten hoort daarbij, schetst de KAVB.

In de nieuwe video worden de exportkansen voor de sector aangehaald door betrokkenen zelf, zoals twee bollenkwekers die in China en Nieuw-Zeeland actief zijn. De portretten geven een mooi inkijkje in de internationale activiteiten van de bloembollensector. Ook het openbreken van markten komt aan de orde. De film staat op het YouTube-kanaal van de KAVB.

Sector 7% gegroeid

Het gaat goed met de Nederlandse bollensector, schetst de KAVB op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De waarde van de bloembollenexport is tussen 2010 en 2015 met ongeveer 7 procent toegenomen tot bijna 900 miljoen euro. De actuele grootste afnemer is Duitsland met ruim 118 miljoen euro, gevolgd door de VS met iets meer dan 109 miljoen euro en China met ruim 70 miljoen euro. "Een mooi resultaat waar door ondernemers in de sector samen met de Nederlandse overheid hard aan wordt gewerkt."

Of registreer je om te kunnen reageren.