Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Ctgb laat middelen toe voor graanteelt

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heet diverse middelen toegelaten in - vooral - de teelt van granen.

Om onkruid te bestrijden in wintertarwe is Daiko toegelaten en voor de onkruidbestrijding in winterkoolzaad Tanaris. Medax Max is nu toegestaan als groeiregulator in de teelt van wintertarwe, -gerst en -rogge, triticale, spelt, zomertarwe en –gerst en haver. Om schimmels te bestrijden is in de teelt van wintertarwe en -rogge Celest Extra toegelaten als zaadbehandeling.

Tenslotte wordt het gebruik van Roundup PowerMax uitgebreid als onkruidbestrijder in vezelgewassen, blauwmaanzaad, vlas, mosterd, koolzaad, raapzaad, lupine, boekweit, quinoa, sorghum en prei.

Eén reactie

  • Henk Tennekes

    Toe maar, nog meer Round-Up. De druk zal dus echt van consumenten moeten komen, die het vertikken voedsel met glyfosaat residuen te kopen. Het Ctgb maakt er zo langzamerhand echt een potje van en stelt de Nederlandse bevolking bloot aan een stof met mogelijk kankerverwekkende eigenschappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.