Akkerbouw

Nieuws

Vegetatie Duitsland ligt 3 weken voor op normaal

De vegetatie in Duitsland is, als gevolg van de milde winter, 3 weken verder dan normaal.

Dat blijkt uit gegevens van de Duitse weerdienst DWD. De gemiddelde temperatuur in de wintermaanden ligt volgens voorlopige cijfers van de dienst 3,5 graden boven het vierjarig gemiddelde.

Bodem bedekt met water

DWD noemt het niettemin nog veel te nat om op het veld aan de slag de gaan. In vrijwel heel Duitsland is de bodem verzadigd met water, pleksgewijs in het uiterste Zuiden van Baden-Würtemberg en in het Noordwesten zelfs oververzadigd. Alleen in Thüringen is de bodem wat droger met een verzadiging van 80%.
Ook in Duitsland is maart begonnen met onbestendig koel weer en regen. Voor het Zuidoosten wordt uitgegaan van neerslaghoeveelheden van 30 millimeter. December was qua temperatuur extreem mild met een gemiddelde temperatuur van 5,6 graden boven de normale waarde. Zo warm was het in Duitsland niet sinds het begin van de waarnemingen. 2015 ging in Duitsland de geschiedenis in als het tweede warmste jaar ooit.

Of registreer je om te kunnen reageren.