Akkerbouw

Nieuws

Statuten LTO aangepast voor onderzoek akkerbouw

De leden van LTO Noord, ZLTO en LLTB zijn akkoord gegaan met een wijziging van de statuten. Hiermee is voldaan aan de voorwaarde die minister Henk Kamp (Economische Zaken) stelt aan een algemeen verbindend verklaring voor het onderzoeksprogramma van de Brancheorganisatie Akkerbouw.

De leden van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond hadden vorige maand al ingestemd met de statutenwijziging.

Heffing

De statutenwijziging houdt in dat de LTO-leden ermee akkoord gaan dat de BO Akkerbouw de heffing bepaalt voor de financiering van het onderzoeksprogramma. De brancheorganisatie is belast met de inning van de heffing.

Ongeveer 70% van de akkerbouwers zijn aangesloten bij LTO of NAV. Bij een AVV-verklaring moeten alle akkerbouwers mee betalen. Kamp stelde de voorwaarde van de statutenwijziging zodat de verplichte bijdrage voor alle akkerbouwers gelijk is, ongeacht of ze lid zijn van LTO of NAV.

Of registreer je om te kunnen reageren.