Akkerbouw

Nieuws 1358 x bekeken

Avebe: kwaliteit fabriekers goed

De zetmeelaardappelen die bij Avebe zijn aangevoerd zijn gemiddeld van goede kwaliteit, registreert het zetmeelbedrijf aan het eind van de campagne.

Het zetmeelpercentage is met ruim 20% lager dan de hoge gehaltes van vorig seizoen, maar hoger dan eerder deze campagne. Het volume ligt in lijn met meerjarig gemiddelde, met grote regionale verschillen. Ook het percentage tarra ligt rond het meerjarig gemiddelde.

Laatste fase campagne

De aardappelcampagne van Avebe is in de laatste fase. Deze week worden op de productielocatie in Ter Apelkanaal de laatste aardappelen aangeleverd. De fabriek in Gasselternijveen blijft langer in bedrijf en verwerkt naar verwachting in april de laatste aardappelen. Dat is aanmerkelijk later dan gebruikelijk en zorgt ervoor dat de nieuwe fabriek voor hoogwaardige eiwitten zo lang mogelijk kan worden benut.

Kenmerkend voor deze campagne was een late en lastige start vanwege de weersomstandigheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.