Akkerbouw

Nieuws 2305 x bekeken

McCain verhoogt contractprijzen voor late levering

Fritesfabrikant McCain voert voor de aardappelcontracten voor teeltjaar 2016 nauwelijks veranderingen door. Een verhoging van de contractprijs aan het eind van het bewaarseizoen is de belangrijkste aanpassing, volgens Mark Zuidhof, Potato Procurement Manager The Netherlands bij McCain.

Vanaf de leveringen in maart zijn de prijzen naar boven bijgesteld. Deze verhoging loopt op tot maximaal €8 per ton voor de laatste leveringsweken. McCain wil met deze prijsverhoging het volume aardappelen dat het bedrijf verwerkt beter over het jaar verdelen, zodat het zijn klanten het jaarrond producten met een stabiele kwaliteit kan leveren.

Voor Innovator betaalt McCain in leveringsweek 13, eind maart, €126,50 per ton. Voor levering half juli, leveringsweek 28, loopt de prijs op tot €158,50 per ton. Voor het ras Fontane gelden voor deze leveringsperioden prijzen van respectievelijk €118,85 en €144,65 per ton.

Zuidhof ziet bij het afsluiten van vasteprijscontracten een trend naar een groter volume per hectare op vaste prijs. "De laatste vijf jaar komt er ieder jaar ongeveer een ton per hectare bij. Telers kiezen bij het afsluiten van contracten niet alleen voor financiële zekerheid, maar ook voor logistieke zekerheid."

Of registreer je om te kunnen reageren.