Akkerbouw

Nieuws 5673 x bekeken

Geurts maant Van Dam inzake mest

Kamerlid Jaco Geurts (CDA) vindt dat staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) haast moet maken met de equivalente maatregelen in het kader van het mestbeleid voor de akkerbouw. Hij heeft Kamervragen gesteld.

De akkerbouwsector stelt drie equivalente maatregelen voor om de bodemvruchtbaarheid beter te onderhouden. Het idee hierachter is wanneer telers maatregelen nemen om emissie van meststoffen naar het milieu te voorkomen zij meer mineralen mogen gebruiken. De sector wil onder andere hogere gebruiksnormen bij een hoger dan gemiddelde gewasopbrengst.

Groeiseizoen

Geurts heeft de staatssecretaris ook in juli en september vorig jaar al tot haast gemaand in dit dossier, maar tot nu toe zonder succes. Geurts vraagt nu voor 16 mei van dit jaar met een regeling te komen, zodat er dit groeiseizoen nog gebruik van kan worden gemaakt.

Foto: Hans Prinsen
Foto: Hans Prinsen

De sprekers voor het Nationaal Mestcongres van Boerderij zijn bekend! Bent u er ook bij op 8 maart? Informatie en aanmelden: www.nationaalmestcongres.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.