Akkerbouw

Nieuws

Fransen telen weer meer graan

Franse akkerbouwers hebben deze winter 7,4 miljoen hectare graan ingezaaid. Dat is bijna 2% meer dan een jaar geleden.

De grootste groei zit in harde tarwe, dat met een 11% groter areaal de recente opmars voortzet.

Het ministerie van landbouw schat het areaal zachte tarwe op 5,2 miljoen hectare vergeleken bij 5,15 miljoen vorig seizoen. Harde tarwe staat nu op 351.000 hectare. Dat is 34.000 hectare meer dan in 2015, toen het areaal voor dit gewas ook al 13% was toegenomen. Volgens het ministerie speelt het gunstige prijsverschil tussen beide tarwesoorten de teelt van harde tarwe de laatste tijd in de kaart.

Wintergerst, koolzaad en triticale

Aan wintergerst hebben de Franse boeren 1,36 miljoen hectare ingezaaid. Dat is ruim 4% meer dan een jaar geleden. Het areaal koolzaad komt met bijna 1,5 miljoen hectare nog geen 1% groter uit. Aan triticale is nu 364.000 hectare ingezaaid. Dat is een goede 3% minder op jaarbasis.

Of registreer je om te kunnen reageren.