Akkerbouw

Nieuws

Aardappelmarkt komt in beweging

De aardappelmarkt liet wat meer beweging zien de afgelopen week, desondanks zijn er nog maar weinig gedane zaken.

De beurscommissie in Emmeloord verhoogde de prijs voor fritesgeschikte aardappelen voor verwerking Nederland, Duitsland en België. De notering voor overige frietgeschikte aardappelen noteerde stabiel op €14 tot €17 per 100 kilo. Hoewel er een partij voor €18 is verkocht voor deze categorie 2, is dit niet terug te zien in de notering. De stemming voelt wat beter aan voor de export.

De telersbeurs in Goes en VTA lieten de aardappelnoteringen ongewijzigd.  Hoewel de markt op dit moment rustig is, lijkt de stemming wat meer richting prijshoudend te gaan. De noteringen in België laten een bescheiden stijging zien voor verschillende frietrassen.

termijnmarktnotering Leipzig

De afgelopen weken is de termijnmarktnotering in Leipzig redelijk stabiel en het vertrouwen in een prijsverbetering blijft aanhouden. De notering schommelde rond het prijsniveau van €17 per 100 kilo. Eind deze week sloot de notering boven €17 per 100 kilo.

De Cash Settlementprijs steeg deze week met 10 cent naar €12,80 per 100 kilo. De rustige stemming blijft daarmee aan op de aardappelmarkt.

 

Prognose: flauwe stemming.

Of registreer je om te kunnen reageren.