AppsforAgri neemt agrometeorologisch bureau over - Foto: Jan Willem Schouten AkkerbouwNieuws

AppsforAgri neemt agrometeorologisch bureau over

Agrarisch app-ontwikkelaar AppsforAgri heeft agrometeorologisch bureau Nieveen & Bouma Agro Weather Services (NBAWS) gekocht.

NBAWS heeft algoritmen ontwikkeld voor het berekenen van ziektedruk in gewassen en de optimale inzet van gewasbeschermingsmiddelen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de invloed van het weer op gewasbescherming en de ontwikkeling van ziekten, plagen en onkruiden.

Het bedrijf is gespecialiseerd in de invloed van het weer op gewasbescherming en de ontwikkeling van ziekten, plagen en onkruiden

Slimme producten voor optimale en duurzame landbouw

De combinatie van de informatietechnologische kennis van AppsforAgri en de meteorologische kennis van NBAWS moet leiden tot slimme producten en diensten voor een optimale en duurzame landbouw. AppsforAgri werkt voor internationale agribusinessbedrijven, maar gaat met deze overname ook informatie voor telers en adviesorganisaties ontwikkelen.

‘Meer tijd voor werken aan innovaties landbouw’

Erno Bouma, directeur van NBAWS, over de samenwerking: “Omdat de ontwikkelingen snel gaan hebben we aansluiting gezocht bij een strategische partner. We kunnen nu meer tijd vrijmaken voor R&D en ons richten op het ontwikkelen van nieuwe kennis en innovaties voor een optimale en duurzame landbouw.”


Nieuwsbrief akkerbouw

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen akkerbouw.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin