Akkerbouw

Nieuws 973 x bekeken

USDA schat graanvoorraad groter in

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) verhoogt de tarweproductie en verlaagt het verbruik. Daardoor groeit de eindvoorraad tarwe naar 232 miljoen ton, blijkt uit de nieuwe Wasde-prognose van het USDA.

Dat is ruim 2 miljoen ton meer dan in de prognose van december. Het USDA verhoogt de producties van de EU, Pakistan en Rusland. Ook zakt het verbruik in seizoen 2015/2016 naar 716 miljoen ton. De wereld heeft vooral minder tarwe nodig voor veevoer.

Maisverbruik

De wereld heeft dit seizoen ook minder mais nodig voor het vee. Het USDA schat het totale maisverbruik op 966 miljoen ton. Dat is 4 miljoen ton minder dan in de decemberprognose. Maar het USDA schat ook de maisproductie lager in. Die daalt 6 miljoen ton naar 968 miljoen ton. De eindvoorraad komt dan op 209 miljoen ton. Dat is 2 miljoen ton meer dan aan het begin van het seizoen.

Kijkend naar alle graan, dan heeft de wereld meer beschikbaar dan het USDA in de decemberprognose meldde. Het USDA gaat nu uit van een wereldproductie van 2.467 miljoen ton graan, inclusief rijst. Het verbruik komt op 2.461 miljoen ton, waardoor de eindvoorraad groeit naar 567 miljoen ton. Dat is de grootste graanvoorraad die ooit is gemeld door het USDA.

Of registreer je om te kunnen reageren.