Akkerbouw

Nieuws 1345 x bekeken

Monsanto wil beleid beter uitdragen

De grootste zadenproducent ter wereld, Monsanto, gaat zijn communicatielijnen wijzigen om het eigen gedachtegoed beter over te brengen. Volgens Mark Buckingham, de huidige perswoordvoerder voor bijna heel Europa, komen er in Europa meerdere perswoordvoerders bij.

Nederland krijgt binnenkort zijn eigen 'Monsanto-aanspreekpunt'.

In de heftige discussies over transgene gewassen en octrooirechten, lukt het volgens Buckingham de zaadproducent te weinig om het eigen verhaal duidelijk uit te dragen. Het meest recente voorbeeld is volgens Monsanto de oplopende discussie over de uitspraak van Europees Octrooi Bureau, waarin octrooien worden geaccepteerd op een natuurlijke planteigenschap. Voorstanders van octrooien, zoals Monsanto, blijken te weinig in staat hun visie goed onder de aandacht te krijgen.

Benoeming Nederlandse woordvoerder nog niet bekend

Mark Buckingham denkt dat met de benoeming van meerdere woordvoerders die de taal van het land spreken, het bedrijf meer mogelijkheden zal hebben de Monsanto-visie uit te dragen. Wanneer er een Nederlandse woordvoerder is, kan Buckingham niet zeggen. Enige maanden geleden is er al wel een Monsanto-woordvoerder in Duitsland benoemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.