Akkerbouw

Nieuws 1436 x bekeken

Greenyard Foods koopt Lutèce

Greenyard Foods neemt Lutèce over van CNC. Lutèce is wereldwijd één van de grootste leveranciers van hoogkwalitatieve champignonconserven. Daarmee verbreedt Greenyard Foods haar basis en krijgt het Belgische bedrijf opnieuw meer invloed in Nederland, waar het sinds vorig jaar al eigenaar is van Univeg.

Door de overname van Lutèce kan Greenyard een breder assortiment aanbieden bij bijvoorbeeld de retail. De onderneming was tot nu toe nog niet actief op de markt voor champignonconserven. Het bedrijf is via Univeg actief met verse groenten en fruit, terwijl dochterbedrijven Pinguin en Noliko respectievelijk diepgevroren aardappelen, groenten en fruit en groenten- en fruitconserven maken.

Samenwerking met champignontelers

CEO Marleen Vaesen van Greenyard Foods zegt dat samenwerking met de champignontelers in Nederland prioriteit krijgt. "De nauwe en succesvolle samenwerking met telers is een van de belangrijkste hoekstenen van ons succes over de jaren heen gebleken. Dit met oog op een continue verbetering en constante aanpassing aan de klanten- en consumentenbehoeftes."

Groei met substraat

De overname van Lutèce moet nog goedgekeurd worden door de leden van CNC. De coöperatie is eigenaar van Lutèce en een serie gespecialiseerde leveranciers van substraat. Voorzitter van de raad van bestuur Cor Beerepoot, zegt ervan overtuigd te zijn dat Greenyard Lutèce naar verdere groei kan leiden. CNC kan zich dan volledig richten op groei met substraat.

Ook de mededingingsautoriteiten moeten nog akkoord gaan, al lijkt dit een formaliteit; de bedrijven hebben geen overlappende activiteiten. De deal moet voor mei 2016 afgerond zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.