Akkerbouw

Nieuws

Genoom tarwe in kaart gebracht

Wetenschappers hebben het genoom van baktarwe vrijwel volledig in kaart gebracht. Dat maakt het kweken van nieuwe rassen gemakkelijker, stelt de International Wheat Genome Sequencing Consortium (IWGSC).

Het genoom is het totaal aan genen op de chromosomen en bepaalt de eigenschappen van het organisme. Volgens het IWGSC is het genoom van een Chinese zomertarweras vrijwel volledig in kaart gebracht. Het project is uitgevoerd door wetenschappers uit de VS, Canada, Duitsland, Israël en Frankrijk. Zij hebben gebruikt gemaakt van een nieuwe techniek. Het IWGSC stelt dat het gemakkelijker wordt om nieuwe rassen te kweken. De nieuwe informatie over het DNA van baktarwe komt binnen twee jaar beschikbaar voor de veredeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.